Závitky z krůtího masa se salámem a jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z krůtího masa se salámem a jablky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | oktavka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 20939 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
NÁPLŇ | |
---|---|
1 ks | Cibule |
20 g | Houby sušené |
2 ks | Jablka |
3 ks | Okurky nakládané |
50 g | Salám měkký |
10 g | Tuk |
Závitky z krůtího masa se salámem a jablky | |
150 ml | Hovězí vývar základní |
500 g | Krůtí stehna |
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
20 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 82,2mg |
Draslík | 601,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jablka, Okurky nakládané, Salám měkký, Tuk, Hovězí vývar základní, Krůtí stehna, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z krůtího masa se salámem a jablky postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme náplň: Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme předem namočené sušené houby, na kostičky nakrájený salám a okurky, nahrubo nastrouhaná jablka. Promícháme a podle chuti osolíme. |
2 | Krůtí maso naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe náplní. Svineme, převážeme nití a sepneme párátky. Poprášíme moukou a opečeme na rozpáleném tuku. Podlijeme vývarem a za občasného přelití dusíme doměkka. Nakonec přidáme rajčatový protlak, máslo a dodusíme. |