Obloha Marquise - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obloha Marquise
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 20943 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
300 ml | Bešamel |
80 g | Lanýž |
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Rak říční |
400 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 46,1mg |
Draslík | 465,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 293,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Rak říční, Špagety, Makarony, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obloha Marquise postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. |
2 | Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme proužky lanýžů a kousky račího masa. Krátce orestujeme a přilijeme bešamelovou smetanovou omáčku. Vše spolu prohřejeme a stáhneme pánev z ohně. Nakonec vmícháme těstoviny, osolíme a opepříme podle chuti. |
3 | Tato obloha je vhodná k drůbeži. |