Piemontská obloha - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piemontská obloha
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 20944 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
200 g | Hříbky čerstvé |
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
100 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 40,5mg |
Draslík | 321,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hříbky čerstvé, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Piemontská obloha postup přípravy receptu:
1 | Hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na silné plátky. Rajčata rozpůlíme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na proužky. Do pekáčku vložíme plátky hub, na ně rovnoměrně poklademe proužky rajčat, přidáme máslo, pasírovaný česnek a posekanou petrželku. Nakonec |
2 | vše zasypeme strouhaným sýrem, osolíme a opepříme. |
3 | Pečeme 15 minut v předehřáté troubě na maximum. |
4 | Obloha je vhodná k pečenému masu. |