Provensálská obloha - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Provensálská obloha
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 20947 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
100 g | Chléb pšeničný (bílý) |
30 g | Cibule |
100 g | Houby čerstvé |
50 g | Máslo čerstvé |
20 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel kudrnka |
1 špetka | Provensálské koření |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 4,2mg |
Draslík | 395,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Provensálská obloha postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přisypeme cibuli, prolisovaný česnek a na kousky potrhaný bílý chléb. Krátce orestujeme, zasypeme provensálským kořením, osolíme a opepříme. |
2 | Rajčata rozpůlíme, zbavíme jádřinců a naplníme směsí z pánve. |
3 | Na talíři okolo rajčat pokládáme plátky hub, které jsme orestovali na másle. Vše ještě posypeme sekanou petrželkou. |
4 | Tato obloha je vhodná k pečeným masům. |