Závitky z krůtího masa s játrovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z krůtího masa s játrovou náplní
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | oktavka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 20950 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
NÁPLŇ | |
---|---|
1 ks | Cibule |
100 g | Játra drůbeží |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
20 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Závitky z krůtího masa s játrovou náplní | |
400 g | Krůtí maso |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Salát hlávkový |
20 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
20 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 244,7mg |
Draslík | 457,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Krůtí maso, Mouka pšeničná hladká T 650, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z krůtího masa s játrovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme náplň: Nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme nadrobno nakrájená játra, opečeme, vmícháme strouhanku a zalijeme vejci, která opepříme a osolíme. Přidáme petržel a necháme ztuhnout. |
2 | Plátky masa naklepeme, osolíme, naplníme směsí, svineme a převážeme nití. Obalíme v klasickém trojobalu a smažíme na tuku ze všech stran. Hlávkový salát použijeme na ozdobu. |