Rybí vývar s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí vývar s rýží
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20951 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
300 g | Mořský ďas |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
5 ks | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
200 g | Rýže loupaná |
1 polévková lžíce | Sůl mořská |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 18,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 195,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Mořský ďas, Pepř černý celý, Rýže loupaná, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Petržel kudrnka, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí vývar s rýží postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou rybu vložíme do osolené vody, přidáme celou cibuli, bobkový list, pepř a pomalu vaříme 30 minut. |
2 | Vývar přecedíme do druhého hrnce, přidáme k němu dobře promytou rýži a vaříme 15 minut. Polévku dochutíme pepřem a několika kapkami octa. Uvařenou rybu vykostíme, maso vložíme zpět do vývaru nebo rybu podáváme jako předkrm. |
3 | Polévku servírujeme s nadrobno nasekanou petrželkou. |