Starodávné cookies ze zázvoru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Starodávné cookies ze zázvoru
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20958 |
Kategorie: | Cookies |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
216 g | Cukr krupice |
0,3 kávová lžička | Hřebíček mletý |
100 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Melasa |
250 g | Mouka polohrubá |
0,3 kávová lžička | Skořice mletá |
2 kávová lžička | Soda jedlá |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
1,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 42,7mg |
Draslík | 124,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Hřebíček mletý, Melasa, Skořice mletá, Soda jedlá, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Starodávné cookies ze zázvoru postup přípravy receptu:
1 | Předem připravíme 3 plechy na pečení, které vymažeme tukem. Předehřejeme troubu na 160°C. Zamícháme mouku, sůl, zázvor, hřebíček, skořici a jedlou sodu. V jiné míse promícháme 2/3 cukru |
2 | s máslem a přidáme vejce, citronovou šťávu a melasu. |
3 | Do směsi za stálého míchání přisypáváme připravenou směs z mouky. |
4 | Vytvoříme těsto, rukou modelujeme cca 5 cm kuličky, které obalujeme ve zbylém cukru a pokládáme na připravené plechy, dostatečně daleko od sebe. Pečeme 12 minut dozlatova. |
5 | Podáváme vychladlé. |