Oplatky se skořicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Oplatky se skořicí
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20959 |
Kategorie: | Sušenky |
Ingredience
0,3 kg | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Kakao - prášek |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
0,5 polévková lžíce | Skořice mletá |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 14,4mg |
Draslík | 31,0mg |
Vláknina | 935,6mg |
Vitamín A | 0,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kakao - prášek, Skořice mletá, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Oplatky se skořicí postup přípravy receptu:
1 | Nejprve ušleháme vaječný bílek do tuhého sněhu, postupně přidáváme cukr. Do sněhu přimícháme mouku a máslo. Do jiné mísy odebereme 3 lžíce směsi. V další míse promícháme skořici, kakaový prášek a větší část ušlehaných bílků. |
2 | Předehřejeme troubu na 220°C. Důkladně promíchanou směs, klademe lžící na předem připravený plech. Hromádky klademe dostatečně daleko od sebe, poté každou z hromádek lžící vytvarujeme do kulatých placek. Nakonec na jednotlivé placky lžící rozetřeme zbylý, bílý sníh v míse. Tak vytvoříme mramorový efekt. |
3 | Pečeme 5 minut do zhnědnutí. Podáváme vychladlé. |