Recept

Vepřové řízky s kořeněnou náplní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 20961

Ingredience

300 g Brambory
1 kávová lžička Chilli omáčka
200 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rohlíky bílé
75 g Slanina vepřová
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý
400 g Vepřová kýta
250 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 601 kcal
Kilojoule 2 515kJ
8% Sacharidy 29 g
55% Tuky 41 g
23% Sodík 464 mg
51% Bílkoviny 29 g

Vepřové řízky s kořeněnou náplní postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na kostičky, rozpustíme a promícháme s rohlíkem nakrájeným na kostičky, smetanou, nasekanou petrželkou a tymiánem. Osolíme, opepříme a přidáme chilli omáčku.

2

Omyté maso nakrájíme na řízky, prořízneme do nich kapsu a naplníme připravenou směsí. Maso sepneme párátkem, osolíme a opepříme.

3

Omyté brambory i se slupkou nakrájíme na tenké plátky a urovnáme do vymazané zapékací mísy. Navrch položíme naplněné řízky a vše zalijeme smetanou smíchanou s mlékem.

4

Pokrm pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 200°C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept