Drůbeží játra s jablky na červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbeží játra s jablky na červeném víně
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 20962 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Jablka |
500 g | Játra drůbeží |
1 polévková lžíce | Mandle plátky |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Tuk |
8 krajíc | Veka |
50 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,6mg |
Draslík | 410,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Sůl, Tuk, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Mandle plátky, Máslo čerstvé, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drůbeží játra s jablky na červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Očištěná a omytá drůbeží játra nakrájíme na plátky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka. Na pánvi na tuku opečeme játra spolu s jablky, vše zalijeme červeným vínem a krátce podusíme. Podle chuti osolíme. |
2 | Při podávání pokrm posypeme plátky opražených mandlí. Ke každé porci podáváme nasucho opečené krajíčky veky. |