Recept

Zelenina s holandskou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 20964
Kategorie: Zelenina

Ingredience

350 g Brokolice
5 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Citronová šťáva
50 g Máslo čerstvé
300 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
250 ml Víno bílé
250 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 299 kcal
Kilojoule 1 253kJ
6% Sacharidy 20 g
252% Tuky 189 g
26% Sodík 529 mg
13% Bílkoviny 8 g

Zelenina s holandskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěnou, na růžičky rozebranou brokolici povaříme chvíli ve vývaru. Přidáme očištěnou, na plátky nakrájenou mrkev a vše uvaříme doměkka. Na rozehřátém oleji podusíme na kousky nakrájenou cibulku, asi 2 minuty. Žloutky, sůl, pepř a víno šleháme ve vodní lázni. Když začne omáčka houstnout, přidáme rozpuštěné máslo a citronovou šťávu. Měkkou zeleninu scedíme, upravíme na mísu a přelijeme omáčkou. Okořeníme pepřem a posypeme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept