Recept

Vepřové kotlety s dušeným ovocem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 20968

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
30 g Cukr krupice
200 g Hroznové víno
3 ks Jablka
50 ml Olej rostlinný
1 hrst Ořechy vlašské
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřové kotlety
1 kávová lžička Voda pitná
500 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 682 kcal
Kilojoule 2 853kJ
12% Sacharidy 42 g
45% Tuky 34 g
14% Sodík 285 mg
60% Bílkoviny 34 g

Vepřové kotlety s dušeným ovocem postup přípravy receptu:

1

Omyté kotlety naklepeme, osolíme a opečeme na oleji. Vyjmeme a necháme na teplém místě. Cukr na pánvi zkaramelizujeme, zalijeme 1 lžičkou vody a chvíli povaříme. Přidáme omyté hroznové víno, omytá, na dílky nakrájená jablka, zalijeme bílým vínem a podusíme. Pečené kotlety upravíme na talíře, pokryjeme dušeným ovocem a posypeme nasekanými ořechy. Ovoce zakapeme trochou citronové šťávy.

2

Vhodnou přílohou je rýže.

Poznámka

Můžeme použít i telecí žebírka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept