Vepřové kotlety s dušeným ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety s dušeným ovocem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 20968 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
30 g | Cukr krupice |
200 g | Hroznové víno |
3 ks | Jablka |
50 ml | Olej rostlinný |
1 hrst | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřové kotlety |
500 ml | Víno bílé |
1 kávová lžička | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 103,5mg |
Draslík | 910,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 116,5mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Hroznové víno, Jablka, Olej rostlinný, Ořechy vlašské, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety s dušeným ovocem postup přípravy receptu:
1 | Omyté kotlety naklepeme, osolíme a opečeme na oleji. Vyjmeme a necháme na teplém místě. Cukr na pánvi zkaramelizujeme, zalijeme 1 lžičkou vody a chvíli povaříme. Přidáme omyté hroznové víno, omytá, na dílky nakrájená jablka, zalijeme bílým vínem a podusíme. Pečené kotlety upravíme na talíře, pokryjeme dušeným ovocem a posypeme nasekanými ořechy. Ovoce zakapeme trochou citronové šťávy. |
2 | Vhodnou přílohou je rýže. |
Poznámka
Můžeme použít i telecí žebírka.