Richelieuova obloha - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Richelieuova obloha
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 20969 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
400 g | Brambory rané |
100 g | Chléb pšeničný (bílý) |
100 g | Cibulka jarní |
600 ml | Hovězí vývar základní |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
40 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 341,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 665,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Cibulka jarní, Hovězí vývar základní, Rajčata, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Richelieuova obloha postup přípravy receptu:
1 | Nové brambory očistíme a uvaříme ve vývaru, scedíme a nakrájíme na čtvrtky. |
2 | Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme posekanou cibulku, natrhaný bílý chléb, osolíme, opepříme a orestujeme 2-3 minuty. |
3 | Rajčata rozpůlíme, vydlabeme jádřince a naplníme směsí z pánve. |
4 | Žampiony pokrájíme na silnější plátky a také orestujeme na másle. |
5 | Na talíř poklademe plněná rajčata a kolem dáme brambory. Nakonec ozdobíme plátky žampionů. |
6 | Tato obloha se hodí k pečeným masům. |