Rossiniho obloha - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rossiniho obloha
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 20972 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
200 g | Játra husí |
5 g | Jíška instantní |
50 g | Lanýž |
60 g | Máslo čerstvé |
400 g | Nudle široké |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
200 ml | Víno Marsala |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 284,0mg |
Draslík | 180,8mg |
Vláknina | 289,8mg |
Vitamín A | 16g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra husí, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Lanýž, Máslo čerstvé, Nudle široké, Pepř černý mletý, Víno Marsala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rossiniho obloha postup přípravy receptu:
1 | Nudle uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Na pánvi rozpustíme máslo a plátky husích jater na něm osmažíme po obou stranách. Vyjmeme z pánve a teprve nyní ochutíme solí a pepřem. Do stejné pánve po játrech vložíme proužky lanýžů, lehce orestujeme a podlijeme vínem marsala. Zasypeme jíškou a podusíme asi 5 minut. |
2 | Nudle promícháme se strouhaným parmezánem a na talíři utvoříme věnec. Doprostřed položíme plátky husích jater, ozdobíme proužky lanýžů a polijeme šťávou z pánve. |
3 | Tato obloha je vhodná k pečeným masům a pečené drůbeži. |