Recept

Francouzské telecí závitky s vepřovým masem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 20974

Ingredience

2 ks Cibule
100 g Cibulka jarní
0,5 l Hovězí vývar základní
1 špetka Majoránka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
40 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
400 g Telecí kýta
1 ks Tymián čerstvý
1 ks Vejce slepičí
250 g Vepřová plec
200 ml Víno bílé
1 ks Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 495 kcal
Kilojoule 2 073kJ
4% Sacharidy 15 g
37% Tuky 27 g
33% Sodík 662 mg
68% Bílkoviny 38 g

Francouzské telecí závitky s vepřovým masem postup přípravy receptu:

1

Omyté telecí maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Vepřovou plec omyjeme, umeleme, přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou cibulku, tymián, vejce, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme. Směs rozdělíme na telecí plátky, které svineme a převážeme nití. Závitky opečeme na sádle, přidáme 2 oloupané, na kolečka nakrájené cibule, šalvěj, majoránku a rajčatový protlak. Podlijeme vínem a vývarem, vložíme do trouby a upečeme doměkka.

2

Závitky pečeme nejdříve pod pokličkou a krátce před dopečením pokličku odstraníme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept