Francouzské telecí závitky s vepřovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzské telecí závitky s vepřovým masem
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 20974 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
100 g | Cibulka jarní |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Majoránka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
40 g | Sádlo škvařené |
1 ks | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Telecí kýta |
1 ks | Tymián čerstvý |
1 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřová plec |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 193,4mg |
Draslík | 915,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 939,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cibulka jarní, Hovězí vývar základní, Majoránka, Sádlo škvařené, Šalvěj čerstvá, Sůl, Telecí kýta, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Vepřová plec, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzské telecí závitky s vepřovým masem postup přípravy receptu:
1 | Omyté telecí maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Vepřovou plec omyjeme, umeleme, přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou cibulku, tymián, vejce, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme. Směs rozdělíme na telecí plátky, které svineme a převážeme nití. Závitky opečeme na sádle, přidáme 2 oloupané, na kolečka nakrájené cibule, šalvěj, majoránku a rajčatový protlak. Podlijeme vínem a vývarem, vložíme do trouby a upečeme doměkka. |
2 | Závitky pečeme nejdříve pod pokličkou a krátce před dopečením pokličku odstraníme. |