Opékaná rýže s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opékaná rýže s vejci
Opékaná rýže s vejci
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20979 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
130 g | Hrášek |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
150 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
350 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 226,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Hrášek, Olej rostlinný, Rýže loupaná, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sojová světlá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opékaná rýže s vejci postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou rýži vaříme ve vodě 12 minut, vodu slijeme a rýži propláchneme studenou vodou. |
2 | V teflonové pánvi zvolna mícháme rozšlehaná vejce do ztuhnutí. |
3 | Ve woku rozehřejeme olej a pánví zakroužíme, aby olej pokryl stěny pánve. Přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájené cibulky a předem uvařený hrášek. Za občasného míchání zahříváme 2 minuty. Potom vmícháme uvařenou rýži. Do woku přidáme vejce, sójovou omáčku a špetku soli. Vše dobře promícháme. |
4 | Pokrm rozdělíme do misek, ozdobíme cibulkovou natí a podáváme. |