Jednoduchý recept

Slepičí vývar Jindřicha IV.

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 20981
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

120 g Anglická slanina
2 stroužek Česnek
100 g Chléb pšeničný (bílý)
10 g Estragon
300 g Hovězí maso vařené
4 l Hovězí vývar základní
200 g Kuřecí drůbky
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel kudrnka
1500 g Slepice
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
200 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 311 kcal
Kilojoule 1 301kJ
2% Sacharidy 7 g
18% Tuky 13 g
46% Sodík 921 mg
70% Bílkoviny 39 g

Slepičí vývar Jindřicha IV. postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na kostičky a bílý chléb natrháme na kousky. Vložíme do mísy a přidáme slepičí srdíčko a jatýrka, česnek, posekanou petrželku a estragon, vejce, sůl, pepř a strouhaný muškátový oříšek. Vše spolu dobře promícháme a naplníme touto nádivkou mladou slepici. Nakonec slepici svážeme. Do velkého hrnce nalijeme silný hovězí vývar, vložíme do něj nadívanou slepici a vaříme na mírném ohni přibližně 2 hodiny, podle velikosti slepice.

2

Po uvaření slepici vyjmeme, rozvážeme, vyndáme nádivku, slepici rozložíme na oválný talíř a obložíme kolem dokola nádivkou. Do oblohy kolem slepice přidáme hovězí maso a zeleninu, která nám zbyla z hovězího vývaru. Vývar nalijeme do polévkové mísy a podáváme.

3

Každý strávník si může sám nabírat pokrm a určovat tím množství masa a nádivky, které si vloží do polévky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept