Slepičí vývar Jindřicha IV. - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepičí vývar Jindřicha IV.
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 20981 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
120 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
100 g | Chléb pšeničný (bílý) |
10 g | Estragon |
300 g | Hovězí maso vařené |
4 l | Hovězí vývar základní |
200 g | Kuřecí drůbky |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
1500 g | Slepice |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 167,1mg |
Draslík | 454,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Estragon, Hovězí vývar základní, Kuřecí drůbky, Muškátový oříšek, Slepice, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso vařené, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepičí vývar Jindřicha IV. postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na kostičky a bílý chléb natrháme na kousky. Vložíme do mísy a přidáme slepičí srdíčko a jatýrka, česnek, posekanou petrželku a estragon, vejce, sůl, pepř a strouhaný muškátový oříšek. Vše spolu dobře promícháme a naplníme touto nádivkou mladou slepici. Nakonec slepici svážeme. Do velkého hrnce nalijeme silný hovězí vývar, vložíme do něj nadívanou slepici a vaříme na mírném ohni přibližně 2 hodiny, podle velikosti slepice. |
2 | Po uvaření slepici vyjmeme, rozvážeme, vyndáme nádivku, slepici rozložíme na oválný talíř a obložíme kolem dokola nádivkou. Do oblohy kolem slepice přidáme hovězí maso a zeleninu, která nám zbyla z hovězího vývaru. Vývar nalijeme do polévkové mísy a podáváme. |
3 | Každý strávník si může sám nabírat pokrm a určovat tím množství masa a nádivky, které si vloží do polévky. |