Flíčky dušené s hlávkovým zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Flíčky dušené s hlávkovým zelím
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20985 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Slanina vepřová |
2 kávová lžička | Sůl |
500 g | Těstoviny flíčky |
2 l | Voda pitná |
800 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 111g |
---|---|
Cholesterol | 34,0mg |
Draslík | 481,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 75,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Těstoviny flíčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Flíčky dušené s hlávkovým zelím postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme na cedníku okapat. Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Vsypeme očištěné, nadrobno nakrájené hlávkové zelí, osolíme a dusíme doměkka. K měkkému zelí přimícháme uvařené těstoviny a pokrm podle chuti přisolíme a opepříme. |
2 | Podáváme s nakládanou okurkou. |