Jednoduchý recept

Skopový vývar z Provence

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 20986

Ingredience

300 g Chléb pšeničný (bílý)
1 ks Cibule
100 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel kudrnka
200 g Rýže dušená
800 g Skopový hřbet
150 g Slanina vepřová
25 g Sýr Gruyére
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná
1 ks Zelí hlávkové bílé
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 461 kcal
Kilojoule 1 928kJ
6% Sacharidy 21 g
42% Tuky 32 g
20% Sodík 391 mg
38% Bílkoviny 21 g

Skopový vývar z Provence postup přípravy receptu:

1

Střední hlávku zelí omyjeme, otrháme dva větší listy, zbytek posekáme na menší kousky a spaříme horkou vodou. Dva větší listy povaříme ve vodě aspoň 5 minut, aby změkly.

2

Na pánvi rozpálíme olej, cibuli pokrájíme nadrobno, prorostlou slaninu na malé kostičky a přidáme na pánev. Krátce smažíme, ale cibule nesmí zezlátnout. Přidáme pokrájené zelí a 5 až 7 minut dusíme. Stáhneme z ohně a přidáme vařenou rýži, stroužek česneku, posekanou petrželku, rozšlehaná vejce, strouhaný sýr, sůl a pepř. Důkladně promícháme a nádivku dáme na zelné listy. Zabalíme a opatrně svážeme.

3

Do hrce vložíme skopové maso s kostí, podlijeme vodou a přivedeme k varu. Jakmile se začne vařit, přidáme zelné listy s nádivkou a vaříme spolu doměkka. Podle druhu masa je to kolem dvou hodin.

4

Maso obereme a podáváme zvlášť, vyjmeme zelné listy a podáváme také zvlášť. Z vývaru sebereme tuk a čirý vývar nalijeme do polévkové mísy. Vývar se podává s kousky opraženého chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept