Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 20987
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

4 polévková lžíce Cukr moučkový
500 g Jablka
50 g Máslo čerstvé
160 g Mouka pšeničná hrubá
1 kávová lžička Sůl
200 g Tvaroh tvrdý
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 423 kcal
Kilojoule 1 770kJ
17% Sacharidy 62 g
15% Tuky 11 g
10% Sodík 205 mg
33% Bílkoviny 19 g

Jablkové knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka smícháme v míse s hrubou moukou (140 g) a se špetkou soli. Těsto necháme asi 2 hodiny v chladu odležet.

2

Z těsta tvarujeme malé knedlíky, které obalíme ve zbylé mouce a zvolna je vaříme v osolené vodě asi 8 minut.

3

Uvařené knedlíky upravíme na talíře, posypeme nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept