Osvěžující bujón - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Osvěžující bujón
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 20990 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
20 g | Kerblík |
50 g | Locika salátová |
5 g | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
800 g | Telecí plec |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 114,7mg |
Draslík | 590,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kerblík, Locika salátová, Okurka salátová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Osvěžující bujón postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vložíme maso, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni asi 1 hodinu. Po 40 minutách přidáme lociku, kerblík a 1 lžičku okurkových jader. Osolíme a opepříme. |
2 | Hotový výrar přecedíme přes jemné sítko, sebereme tuk a servírujeme. Maso pokrájíme na malé kostičky a podáváme zvlášť. |