Studená dožínková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená dožínková polévka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20991 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 ks | Okurky |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
1% Kalorie 16 kcal
Kilojoule 67kJ
1% Sacharidy 3 g
0% Tuky 0 g
5% Sodík 109 mg
1% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 41,0mg |
Vláknina | 492,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ocet vinný, Okurky, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Studená dožínková polévka postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé okurky oloupeme, nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. |
2 | Přidáme k nim prolisované stroužky česneku, zalijeme vodou, osolíme a opepříme podle chuti. Promícháme a dochutíme vinným octem. |
3 | Tato vychlazená polévka je v horkém létě výborné osvěžení. |