Polévka ze sušeného ovoce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka ze sušeného ovoce
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 20993 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Med včelí |
100 g | Mouka kukuřičná |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
0,3 kávová lžička | Sůl |
600 g | Švestky sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 125g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 53,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Sůl, Švestky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka ze sušeného ovoce postup přípravy receptu:
1 | Různé druhy sušeného ovoce opláchneme, dáme do 1 l studené vody a vaříme do změknutí. Ve smetaně rozkvedláme 100 g kukuřičné nebo pšeničné mouky a za stálého míchání přilijeme k měkkému ovoci, chvíli povaříme, přisolíme podle chuti a zamícháme 2 lžíce medu (místo cukru). |
2 | Polévku servírujeme studenou nebo teplou. |