Djulbastije - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Djulbastije
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20994 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 134,0mg |
Draslík | 709,7mg |
Vláknina | 982,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 10,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej slunečnicový, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Djulbastije postup přípravy receptu:
1 | Vepřové řízky z kýty naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a poskládáme na sebe. |
2 | Odložíme je přes noc do chladničky a druhý den je znovu potřeme olejem a opečeme na grilu dozlatova. |
3 | Řízky podáváme s jemně pokrájenou cibulí. |
Poznámka
Jako přílohu můžeme použít chléb. V době přípravy není započteno marinování přes noc. Vepřové můžeme vyměnit za telecí.