Azu po tatarsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Azu po tatarsku
Azu po tatarsku
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 210 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
350 g | Cibule |
750 g | Hovězí maso zadní |
600 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g | Okurky nakládané |
1 g | Pepř černý mletý |
100 g | Protlak rajčatový |
30 g | Sůl |
150 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 57,8mg |
Draslík | 98,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 58,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hovězí vývar základní, Okurky nakládané, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Azu po tatarsku postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso opláchneme, nakrájíme na nudle, osolíme, opepříme a spolu s cibulí nakrájenou na kolečka opečeme na tuku. |
2 | Potom maso zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, znovu osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a rozmícháme. Přidáme bobkový list a dusíme. |
3 | Když je maso téměř měkké, přidáme okurky nakrájené na nudličky. |
4 | Nakonec podle potřeby přisolíme a vše krátce podusíme. |
Poznámka