Tas - kebab - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tas - kebab
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21003 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 ks | Nové koření celé |
1 dl | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
10 ks | Pepř černý celý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 kg | Telecí plec |
1 dl | Víno bílé |
6 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 215,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 55g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,8mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Nové koření celé, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tas - kebab postup přípravy receptu:
1 | Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme k ní na proužky pokrájené maso, osolíme, promícháme, přidáme ještě 2 dl vody a dusíme pod pokličkou. |
2 | Přibližně po 10 minutách maso poprášíme moukou a paprikou, přidáme rajčatový protlak, nové koření a pepř, vše důkladně promícháme, přilijeme 4 dl horké vody a dusíme do změknutí masa. |
3 | Před koncem vaření přilijeme k masu 1 dl bílého vína, dochutíme solí a necháme přejít varem. |
4 | Tas-kebab podáváme posypaný zelenou petrželkou. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme rýži.