Masové kuličky v rozmarýnové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masové kuličky v rozmarýnové omáčce
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21007 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Masové kuličky | |
---|---|
2 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso mleté |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Máta |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
3 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sirup Monin - granátové jablko |
75 g | Strouhanka |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 dl | Voda pitná |
omáčka | |
1 ks | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 212,2mg |
Draslík | 614,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 142,6mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso mleté, Máta, Oregano sušené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Bobkový list, Česnek, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sirup Monin - granátové jablko, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masové kuličky v rozmarýnové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Mleté mladé hovězí maso dáme do mísy, přidáme k němu nasekanou cibuli, kterou jsme zpěnili na másle, 1 dl vody, 1 lžičku octa, 1 lžíci sirupu Monin, vejce, sůl, pepř, oregáno, drobně nakrájenou petržel, mátu a strouhanku. |
2 | Důkladně vše promícháme a dáme na 1 hodinu odležet do chladničky. |
3 | Po hodině z masa vytvarujeme v dlani kuličky, které obalíme v mouce a usmažíme je na rozpáleném olivovém oleji. |
4 | Olej nevyléváme, ale scedíme jej a použijeme k přípravě omáčky. |
5 | Scezený olej zahřejeme, přisypeme mouku, promícháme a připravíme světle hnědou jíšku. |
6 | K jíšce přilijeme 3 dl vody, 1 dl suchého bílého vína, přidáme 1 lžičku rozmarýnu, rajský protlak, česnek pokrájený na tenké plátky, sůl, pepř a bobkový list. |
7 | Omáčku vaříme 1/4 hodiny a průběžně ji promícháme. |
8 | Masové kuličky poklademe do hlubokých talířů a přelijeme je omáčkou. |
9 | Servírujeme teplé i studené. |