Recept

Thajská pikantní krevetová polévka

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 26 minut
Doba přípravy: 6 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 21009

Ingredience

2 ks Chilli paprička
1 špetka Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
450 g Houby nakládané
1 ks Kafirové listy
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
550 g Krevety tygří - loupané
1 špetka Limetková kůra
1 polévková lžíce Limetková šťáva
20 ml Olej stolní
40 ml Omáčka sójová
1 polévková lžíce Paprika mletá pálivá
0,3 kávová lžička Pepř cayenský
1,5 l Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 155 kcal
Kilojoule 647kJ
4% Sacharidy 14 g
5% Tuky 4 g
91% Sodík 2 g
64% Bílkoviny 36 g

Thajská pikantní krevetová polévka postup přípravy receptu:

1

Nejprve si oloupeme krevety a zbavíme je střívek. Skořápky si uchováme. Chilli papričky zbavíme semínek a nakrájíme na dlouhé tenké proužky.

2

Na pánev nalijeme olej a zahříváme, dokud se z ní nezačne kouřit. Poté vložíme krevety a chilli papričku. Smícháme a asi po 1 minutě smažení přidáme cayenský pepř a papriku. Smažíme další 1 minutu.

3

Ze směsi vyjmeme krevety a uložíme stranou. Do pánve přidáváme krevetové skořápky a zamícháme. Přibližně po 2 minutách se směs zbarví do oranžova. Poté přilijeme kuřecí vývar, přidáme citronovou a limetkovou kůru. Přikryjeme pokličkou a vaříme cca 15 minut.

4

Po scezení z polévky vyjmeme skořápky a vývar nalijeme do pánve. Smíchané s houbami a osmaženými krevetami přivedeme do mírného varu. Přidáme šťávu z 1 citronu a 1 limetky, sójovou omáčku a 1 chilli papričku.

5

Ozdobíme koriandrovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept