Thajská pikantní krevetová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Thajská pikantní krevetová polévka
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 6 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21009 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 ks | Chilli paprička |
1 špetka | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
450 g | Houby nakládané |
1 ks | Kafirové listy |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
550 g | Krevety tygří - loupané |
1 špetka | Limetková kůra |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
20 ml | Olej stolní |
40 ml | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Paprika mletá pálivá |
0,3 kávová lžička | Pepř cayenský |
1,5 l | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 144,5mg |
Draslík | 183,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 142,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Citronová kůra, Citronová šťáva, Houby nakládané, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Olej stolní, Pepř cayenský mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kafirové listy, Krevety tygří - loupané, Limetková kůra, Omáčka sójová, Paprika mletá pálivá, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Thajská pikantní krevetová polévka postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si oloupeme krevety a zbavíme je střívek. Skořápky si uchováme. Chilli papričky zbavíme semínek a nakrájíme na dlouhé tenké proužky. |
2 | Na pánev nalijeme olej a zahříváme, dokud se z ní nezačne kouřit. Poté vložíme krevety a chilli papričku. Smícháme a asi po 1 minutě smažení přidáme cayenský pepř a papriku. Smažíme další 1 minutu. |
3 | Ze směsi vyjmeme krevety a uložíme stranou. Do pánve přidáváme krevetové skořápky a zamícháme. Přibližně po 2 minutách se směs zbarví do oranžova. Poté přilijeme kuřecí vývar, přidáme citronovou a limetkovou kůru. Přikryjeme pokličkou a vaříme cca 15 minut. |
4 | Po scezení z polévky vyjmeme skořápky a vývar nalijeme do pánve. Smíchané s houbami a osmaženými krevetami přivedeme do mírného varu. Přidáme šťávu z 1 citronu a 1 limetky, sójovou omáčku a 1 chilli papričku. |
5 | Ozdobíme koriandrovou natí. |