Telecí džuveč s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí džuveč s rýží
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21013 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
300 g | Rýže loupaná |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 kg | Telecí plec |
0,8 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 245,0mg |
Draslík | 846,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí džuveč s rýží postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, krátce restujeme z obou stran na rozpáleném másle (přibližně 4 minuty), přilijeme 5 dl vody a za občasného promíchání dusíme, až bude maso měkké. |
2 | Řádně promytou rýži přidáme k masu, zalijeme 3 dl vody, opepříme, promícháme a dáme péct, dokud rýže nezměkne. |
3 | Džuveč servírujeme posypaný zelenou petrželkou. |