Sekaná s vejci natvrdo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekaná s vejci natvrdo
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21015 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
100 g | Chléb pšeničný (bílý) |
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 dl | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Okurky nakládané |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 dl | Sádlo škvařené |
75 g | Slanina vepřová |
2 dl | Smetana ke šlehání 30% |
1 polévková lžíce | Sůl |
750 g | Telecí maso mleté |
0,3 kávová lžička | Tymián čerstvý |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 251,5mg |
Draslík | 509,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Okurky nakládané, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Telecí maso mleté, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana ke šlehání 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sekaná s vejci natvrdo postup přípravy receptu:
1 | Do mísy dáme mleté telecí maso. |
2 | Přidáme na kostky pokrájená dvě vejce uvařená natvrdo, sladkokyselou okurku a slaninu pokrájenou na drobné kostičky, chleba, který jsme si předtím namočili do mléka, tymián, syrové vajíčko, hořčici, sůl, pepř a drobně nasekanou zelenou petrželku. |
3 | Vše spolu dobře promícháme a necháme v chladničce 1/2 hodiny uležet. |
4 | Na vál si nasypeme trochu mouky, maso vyklopíme a uhněteme velkou šišku, kterou dáme do vymazaného pekáče, polijeme rozpuštěným sádlem a vložíme do vyhřáté trouby. |
5 | Sekanou pečeme při 200 °C a průběžně ji podléváme teplou vodou. |
6 | Před dopečením sekanou polijeme smetanou a necháme chvíli dopéci tak, aby měla hnědou kůrku. |
Poznámka
Telecí maso můžeme nahradit hovězím.