Karbanátky z telecího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky z telecího masa
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21018 |
Kategorie: | Karbanátky z mletého masa |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 dl | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř bílý celý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Telecí maso mleté |
1 ks | Vejce slepičí |
75 g | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 166,3mg |
Draslík | 476,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 71,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej slunečnicový, Pepř bílý celý, Sůl, Telecí maso mleté, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky z telecího masa postup přípravy receptu:
1 | Do mletého telecího masa přidáme jemně pokrájenou cibuli, |
2 | namočenou bílou veku v mléce, vejce, sůl, pepř, |
3 | drobně pokrájenou zelenou petrželku. |
4 | Vše dobře promícháme a necháme v chladu 1 hodinu odležet. |
5 | Vytvarované karbanátky obalíme v hladké mouce a usmažíme na rozpáleném oleji z každé strany dozlatova. |
Poznámka
1