Balkánský biftek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Balkánský biftek
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 85 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21020 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
200 g | Hovězí maso zadní |
1 polévková lžíce | Majoránka |
1 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Pepř cayenský |
200 g | Skopová plec |
1 polévková lžíce | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 369,2mg |
Draslík | 278,2mg |
Vláknina | 749,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Majoránka, Pepř bílý, Pepř cayenský, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Olej olivový, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Balkánský biftek postup přípravy receptu:
1 | Kvalitní hovězí, vepřové a skopové maso umyjeme, odblaníme, osušíme, pokrájíme na kusy a umeleme. |
2 | Maso vložíme do mísy a dobře promícháme s pepřem (bifteky by měly být dost pálivé), přidáme majoránku, sůl, celé vajíčko, nastrouhanou citronovou kůru a olej. |
3 | Vše velmi dobře promícháme a dáme na chladné místo 1 hodinu odležet. |
4 | Z masové směsi vytvarujeme menší bochánky o velikosti dlaně a do každého bifteku uděláme pomocí sklenice nebo rukou mělčí důlek. |
5 | Bifteky potíráme olejem a grilujeme. |
6 | Když jsou skoro hotové, tak do každého důlku v bifteku dáme syrový žloutek a grilujeme do doby, dokud žloutek neztuhne. |
Poznámka
Bifteky podáváme s grilovanou nebo čerstvou ochucenou zeleninou.