Hovězí pilaf - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí pilaf
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21021 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
400 g | Hovězí maso zadní |
0,5 dl | Hovězí vývar základní |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rýže loupaná |
1 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 87g |
---|---|
Cholesterol | 58,0mg |
Draslík | 164,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí pilaf postup přípravy receptu:
1 | Zadní hovězí maso umyjeme a nakrájíme na větší kousky. |
2 | Maso osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova orestujeme. |
3 | Maso z pánve vyndáme a na tom samém oleji usmažíme drobně pokrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, papriku, sůl a přilijeme 0,5 dl hovězího vývaru. |
4 | Vše promícháme a pod pokličkou necháme vařit 5 minut, přidáme dobře promytou rýži a maso znovu promícháme. |
5 | Pánev zakryjeme pokličkou a v dobře vyhřáté troubě nejdříve maso s rýží dusíme asi 15 - 20 minut, pak poklici odděláme a pokrm zapékáme. |
6 | Hovězí pilaf by měl být zapečený, ale nesmí být vysušený. |