Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Grilované čevabčiči 5 1
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 21023

Ingredience

3 ks Cibule
300 g Hovězí maso mleté
8 ks Lepinja
0,5 dl Minerální voda perlivá
1 dl Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
300 g Skopová plec
1 polévková lžíce Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 340 kcal
Kilojoule 1 422kJ
2% Sacharidy 8 g
30% Tuky 23 g
27% Sodík 541 mg
44% Bílkoviny 25 g

Grilované čevabčiči postup přípravy receptu:

1

Pomleté hovězí a skopové maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přilijeme k němu minerální vodu, dobře promícháme a necháme v chladu 2 hodiny odpočinout.

2

Potom z masa vytvarujeme malé válečky dlouhé 6 cm a široké 2 cm.

3

Čevabčiči grilujeme na olejem vymazaném roštu.

4

V polovině grilování pokládáme na maso přepůlené domácí chlebové placky lepinje, aby nasákly šťávu z masa a rozpekly se.

5

Čevabčiči vkládáme mezi dvě poloviny lepinje s drobně nasekanou cibulkou.

Poznámka

Podáváme s jogurtem nebo kyselým mlékem.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept