Hovězí dalmatské maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí dalmatské maso
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 21024 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
600 g | Hovězí maso zadní |
2 dl | Hovězí vývar základní |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 110,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 7,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,2mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Hovězí vývar základní, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí dalmatské maso postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso pokrájíme na plátky, které obalíme v hladké mouce a v rozpáleném oleji je po obou stranách dozlatova osmažíme. |
2 | Posypeme je solí, pepřem, pokrájeným česnekem a drobně nasekanou petrželkou. |
3 | Přidáme nastrouhanou kůru z jednoho citronu, zalijeme hovězím vývarem, maso musí být ponořené. |
4 | Promícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme do změknutí minimálně 1,5 hodiny. |