Osvěžující bujón s droby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Osvěžující bujón s droby
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 21025 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
60 g | Cibule |
50 g | Karotka |
30 g | Kerblík |
100 g | Kuřecí drůbky |
50 g | Locika salátová |
50 g | Pórek |
1 špetka | Sůl |
200 g | Telecí koleno |
100 g | Telecí kýta |
10 g | Tykev - semena |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 122,5mg |
Draslík | 791,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Karotka, Kerblík, Kuřecí drůbky, Locika salátová, Sůl, Telecí kýta, Tykev - semena, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pórek, Telecí koleno mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Osvěžující bujón s droby postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vložíme telecí kolínko, telecí kýtu a kuřecí drůbky. Zalijeme vodou a přivedeme k varu. |
2 | Jakmile se začne vařit, přidáme karotku, cibuli, pórek, lociku, kerblík a pár semínek z tykve. Lehce osolíme a vaříme na mírném ohni hodinu a půl. |
3 | Bujón přecedíme přes jemné sítko a ihned podáváme. |
4 | Do talíře můžeme dát vařenou zeleninu z bujónu, kterou pokrájíme na malé kousky. |