Dušené hovězí plátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené hovězí plátky
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21026 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
600 g | Hovězí maso zadní |
1,5 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
5 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 95,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 1,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 15,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej slunečnicový, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené hovězí plátky postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájené na plátky naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji po obou stranách. |
2 | Vyndáme je a na tom samém oleji usmažíme dorůžova drobně nakrájenou cibuli a česnek. |
3 | Přidáme rajčatový protlak, víno a promícháme. |
4 | Až potom přidáme zpět orestované plátky masa, zakryjeme pokličkou a pomalu dusíme do doby, než maso změkne. |
5 | Dusíme přibližně 1 hodinu - omáčka dušením zhoustne. |