Zavářka se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zavářka se smetanou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 21031 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 478,9mg |
---|---|
Cholesterol | 182,5mg |
Draslík | 22,1mg |
Vláknina | 15,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zavářka se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Vejce a žloutky rozšleháme, osolíme a přidáme špetku mletého muškátového oříšku. Přilijeme smetanu a dobře promícháme. Nalijeme po podlouhlých formiček, které jsme vymazali máslem a vaříme ve vodní lázni 15 minut. |
2 | Vychladlou zavářku krájíme na různé tvary a zavařujeme ve vroucí vodě jednu minutu. Používáme do čirých polévek. |