Zavářka s rýžovou kaší - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 31 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zavářka s rýžovou kaší
Celkový čas: | 31 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 21033 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
100 ml | Mléko polotučné |
100 g | Rýže předvařená (parboiled) |
1 špetka | Sůl |
25 g | Tuk |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 252,4mg |
Draslík | 53,0mg |
Vláknina | 733,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rýže předvařená (parboiled), Sůl, Tuk, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zavářka s rýžovou kaší postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme podle návodu na obalu a rozmixujeme na kaši. Přilijeme mléko, přidáme špetku soli a žloutky. Vypracujeme těsto, které nalijeme do vymazaných formiček a vaříme ve vodní lázni 15 minut. |
2 | Vychladlou zavářku krájíme na různé tvary a zavařujeme ve vroucí vodě nebo přímo v polévce jednu minutu. |