Vývar s kuřecími křidélky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vývar s kuřecími křidélky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 21037 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
100 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
8 ks | Kuřecí křídla |
120 g | Kuřecí maso vařené |
25 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rýže dušená |
20 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 97,7mg |
Draslík | 184,5mg |
Vláknina | 976,6mg |
Vitamín A | 290,9mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Kuřecí křídla, Rýže dušená, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vývar s kuřecími křidélky postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí křidélka vykostíme, naplníme kuřecí kaší a zašijeme. |
2 | Kuřecí kaši připravíme tak, že vařené kuřecí maso rozemeleme, přidáme sůl, pepř, mléko, strouhanku a vejce. Vše dobře promícháme. |
3 | Kuřecí vývar přivedeme k varu, vložíme do něj plněná křidélka a vaříme aspoň 30 minut. |
4 | Do talíře vkládáme jedno křidélko, dvě lžíce vařené rýže a jednu lžíci nakládaného hrášku. Zalijeme horkým vývarem a podáváme. |