Tetina polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tetina polévka
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 21038 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer řapíkatý |
2 ks | Cibule |
200 g | Ječné kroupy |
2 ks | Karotka |
2 ks | Petržel - nať |
500 g | Skopová krkovička |
1 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 298,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Karotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ječné kroupy, Petržel - nať, Skopová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tetina polévka postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vložíme skopovou krkovičku, osolíme, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme celkem asi dvě hodiny. Asi po hodině přidáme do vývaru kroupy, karotku, řapíkatý celer, cibuli, bobkový list a část petrželové nati. |
2 | Po uvaření vývar scedíme, maso obereme od kosti, nakrájíme a vrátíme zpátky do vývaru. Zpátky vrátíme i kroupy a pokrájenou karotku. Posypeme posekanou petrželovou natí a podáváme. |