Vývar se zeleninou a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vývar se zeleninou a hráškem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 21039 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
200 g | Brukev řepka |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
2 l | Hovězí vývar základní |
120 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
300 g | Karotka |
80 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 16,0mg |
Draslík | 652,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Cukr moučkový, Hovězí vývar základní, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Karotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brukev řepka, Máslo čerstvé, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vývar se zeleninou a hráškem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo a přisypeme k němu zeleninu pokrájenou na kostičky. Ze zeleniny použijeme karotku, brukev, pórek, řapíkatý celer a cibuli. Promícháme, osolíme, přidáme lžičku cukru a necháme podusit. Jakmile zelenina pustí vodu, zalijeme vývarem a povaříme půl hodiny. Na každou porci přidáme do talíře lžíci hrášku a zalijeme vývarem se zeleninou. |