Vývar s rajským protlakem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vývar s rajským protlakem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 21040 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
120 g | Kuřecí maso vařené |
80 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Paprika červená |
60 ml | Protlak rajčatový |
100 g | Rýže dušená |
225 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 48,0mg |
Draslík | 158,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika červená, Rýže dušená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené, Máslo čerstvé, Protlak rajčatový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vývar s rajským protlakem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme pokrájenou cibuli a papriku. Necháme zesklovatět a přimícháme vařenou rýži. Chvíli mícháme a poté přilijeme rajský protlak, promícháme a zalijeme vývarem. Povaříme ještě 2 minuty. |
2 | Do talíře vložíme vařené kuřecí maso nakrájené na kostičky a zalijeme ho vývarem s rýží. |