Srbská pljeskavice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srbská pljeskavice
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21047 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Feferony |
300 g | Hovězí maso mleté |
0,5 dl | Olej Heliol jedlý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sůl |
700 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 86,3mg |
Draslík | 421,3mg |
Vláknina | 668,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Feferony, Hovězí maso mleté, Sůl, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej Heliol jedlý, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srbská pljeskavice postup přípravy receptu:
1 | Mleté vepřové a hovězí maso dáme do mísy, přidáme nakrájenou cibuli, drobně nakrájené feferonky, utřený česnek se solí, sůl a pepř. |
2 | Vše dobře promícháme rukou. |
3 | Když se dobře promíchané maso lehce odděluje od ruky, uděláme si masové placky silné 1 cm. |
4 | Placky grilujeme na roštu nebo smažíme na rozpáleném oleji v pánvi. |
5 | Hotové pljeskavice mají zlatohnědou kůrku. |