Kebab z jehněčí kýty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kebab z jehněčí kýty
Kebab z jehněčí kýty
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21049 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Jehněčí kýta |
1,5 dl | Olej olivový |
0,5 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 485,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jehněčí kýta, Paprika mletá sladká, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kebab z jehněčí kýty postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso z kýty nakrájíme na menší kousky, které dáme do mísy. |
2 | Maso opepříme, osolíme, navrch dáme pokrájenou cibuli, přelijeme |
3 | 1,5 dl olivovým olejem a necháme uležet skoro 1 hodinu v chladu. |
4 | Naložené maso bez cibule napícháme na jehly a grilujeme na roštu. |
5 | Během grilování maso potíráme olejem z marinády. |
6 | Hotový kebab podáváme posypaný sladkou paprikou. |