Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 21050
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

6 ks Cibule
2 polévková lžíce Hrozinky
4 polévková lžíce Kopr čerstvý
250 g Máslo čerstvé
0,3 ks Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Oříšky piniové
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
60 g Rýže loupaná
250 g Špenát listový čerstvý
60 g Sýr Feta
40 ks Těsto filo

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 792 kcal
Kilojoule 3 313kJ
13% Sacharidy 45 g
89% Tuky 67 g
9% Sodík 175 mg
16% Bílkoviny 9 g

Spanakopittas postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájené jarní cibulky a opékáme asi 2 minuty. Do hrnce vložíme opláchnutý špenát a zahřejeme, dokud nezvadne. Vařečkou z něj vymačkáme nadbytečnou tekutinu, kterou vylijeme.

2

Do pánve přidáme připravený špenát, do měkka uvařenou rýži, pokrájené bylinky, na kostky rozkrájený sýr Fetta, nastrouhaný muškátový ořišek, černý a cayenský pepř. Vše důkladně promícháme.

3

Plátky těsta filo necháme položené na sobě a vykrájíme z nich 40 čtverců o straně 15 cm. Z osmi čtërců krájíme kruhy o průměru 10 cm.

4

Kulaté formy s odnímatelných dnem o průměru 10 cm vytřeme máslem, do každé vložíme čtverec těsta, potřeme máslem. Stejný postup opakujeme s dalšími sedmi čtverci. Těsto nezatlačujeme až do krajů forem.

5

Na těsto ve formách naneseme čtvrtinu připravené náplně. Navrch položíme kruh z těsta a potřeme máslem. Přebývající těsto přehneme přes horní okraj a potřeme máslem. Stejným způsobem připravíme i ostatní páje.

6

Pečeme 20 - 25 minut v troubě předehřáté na 180°C. Po upečení necháme 5 minut odstát a vyklopíme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept